Roses ha començat els treballs per a la construcció del nou tanatori de 650 metres quadrats. S'ha adjudicat per 30 anys. L'empresa pagarà un cànon fix de 240.000 euros a l'Ajuntament, més un de variable equivalent al 60% dels ingressos anuals.

En els propers dies, segons ha informat l'Ajuntament, començaran les obres de construcció del nou edifici que van a càrrec de l'empresa adjudicatària.

L'equipament comptarà amb tres sales de vetlla, sala multiusos, espai privat de treball i accés directe al cementiri.

Els primers treballs de preparació han consistit en l'enretirada de les oliveres que ocupaven l'espai on es construirà el nou edifici, les quals han estat replantades en altres punts del mateix terreny no afectats per les obres, així com el tancament de tot el solar on durant els propers dies s'iniciaran els treballs de construcció.

El nou edifici constarà d'una sola planta, la qual allotjarà amb una zona de recepció, 3 sales de vetlla, una sala d'usos múltiples o oratori de 200 m2 -que permetrà una ocupació de 188 persones-, la sala de tanatopràxia, àrea administrativa, lavabos i magatzem. Les sales de vetlla comptaran amb un espai d'estada i el vetllatori pròpiament dit, i disposaran de llum i ventilació naturals mitjançant l'accés a un pati.

Dues sales seran de dimensions iguals i una tercera serà més gran podent-se també agrupar amb la sala immediata mitjançant un panell abatible, per obtenir un espai diàfan de grans dimensions en cas que resulti necessari.