Figueres encendrà avui les 319 figueres dalinianes dels llums de Nadal en un acte a la Rambla. L’Ajuntament, juntament amb Comerç Figueres han incrementat les activitats per tal de dinamitzar el sector comercial durant aquestes festes. La principal novetat és la recuperació de la pista de gel que fa uns deu anys es va estrenar a la Rambla. En aquesta ocasió estarà situada a la plaça Josep Pla del 6 de desembre al 6 de gener i es podrà obtenir descompte amb les compres als comerços de la ciutat. El tradicional Mercat de Nadal s’allargarà fins a Reis.

La pista de gel s’espera que sigui un èxit de participació. Respecte l’ubicació escollida el president de l'associció Comerç Figueres, Lluís de Anguera, confia que generarà un fluxe de gent cap a l'altre costat de la Rambla i que dinamitzarà els establiments d'aquella zona. Hi ha coincidit també l'alcalde de Figueres Jordi Masquef, que ho veu com una oportunitat per fomentar el teixit comercial del centre de Figueres.

Estarà oberta des del 5 de desembre fins el 5 de gener i costarà 6 euros. Aquells que facin compres pel valor mínim de 20 euros als comerços associats tindran descompte.

Pel que fa al Mercat de Nadal, s’obrirà el 30 de novembre i, a diferència d’altres anys, s’allargarà fins al 5 de gener. Hi participaran una trentena de firaires.

El Mercat s’espera dinamitzar amb una vintena d’activitats paral·leles. Hi haurà música, tallers de tions, de coves, de fanalets, pintacares, entre moltes altres propostes d’oci familiar per incrementar el nombre de compradors. La inauguració del Mercat de Nadal es farà el dissabte 1 de desembre amb una cantada de la coral Tramuncor, un taller de boles amb desig i micro teatre.

El que està previst inaugurar avui són les llums de Nadal a les sis de la tarda amb un acte en el qual hi participaran les corals de l’Escola Sant Pau i l’Institut Muntaner amb acompanyament de Pere Puig.

15 metres d’arbre de Nadal

L’encesa es portarà a terme a la part alta de la Rambla, davant l’imponent arbre il·luminat d’una alçada de quinze metres més l’estrella. El regidor de Cultura Popular Quim Felip ha destacat que l’arbre creix a un ritme de dos metres per any.

Un any més les figures inspirades en Dalí o en postals que ell va dissenyar il·luminaran els principals carrers de la ciutat. Hi haurà 162 figures en façanes i 69 en columnes. Hi haurà un total de 88 formigues, algunes més que en passades en edicions amb l’objectiu d’anar ampliant.