Les fortes pluges dels últims dies van provocar grans afectacions arreu de la província de Girona, en especial a punts de l'Alt Empordà com ara el municipi de Vila-sacra, que va quedar durant la tarda i nit de diumenge passat totalment cobert d'aigua i va deixar els veïns incomunicats durant hores. Els habitants de la població van explicar ahir la situació que van viure diumenge, després d'adonar-se que n0 s'havia fet públic el que van viure a causa del fort temporal de pluges.

Amb l'expressió «Ve Manol», l'alcaldessa de Vila-sacra, Maria Carme Barceló, anomena un altre episodi de desbordament del riu Manol, circumstància que no és la primera vegada que passa i que, en part, succeeix perquè «les lleres dels rius no estan prou netes». Barceló afirma que durant el dia d'avui s'han previst diverses reunions per valorar els danys.

De les quatre de la tarda de diumenge fins a les sis del matí de l'endemà, Vila-sacra estava intransitable a causa del gran volum d'aigua del riu Manol, que cobria el poble sencer. En paraules del veí Pere Pujol: «Vila-sacra era un llac amb un poble al mig». Moltes cases i garatges que donaven directament al carrer van quedar coberts d'aigua. Pujol descriu com els carrers presentaven grava a causa de l'aigua que baixava directament dels camps. Els veïns agraeixen la participació de Mossos i Bombers que van estar in situ per actuar en cas que fos necessari. «El riu Manol es va desbordar tant per la banda de Figueres i Vilatenim, com per la banda de Vila-sacra. Tot era un mar d'aigua, no es veia la llera del riu», confessa Pujol.

Valoració municipal

L'alcaldessa, Maria Carme Barceló, ha convocat avui una reunió interna per valorar els danys públics i privats i redactar un informe per enviar a la Diputació de Girona, a la Generalitat i al Ministeri d'Interior.