Figueres va portar a terme ahir un dispositiu policial a dos bars conflictius de la ciutat que acumulen denúncies i queixes veïnals per venda de droga i sorolls des de fa més de dos anys.

L’alcalde Jordi Masquef ho anunciava com una de les mesures del pla de xoc per acabar amb l’incivisme i la petita delinqüència que estan generant molt malestar a la ciutat.

Les inspeccions als locals que es van fer a última hora de la tarda de divendres van acabar amb tres denúncies per tinença de substàncies estupefaents i es van detectar diverses infraccions en relació als permisos municipals concedits.

Els dispositius es van portar a terme a un local del carrer Sant Pau, i un segon del carrer Sant Antoni.

Sobretot el primer acumula des de fa més de dos anys les queixes i denúncies dels veïns per sorolls baralles i les sospites que s’ha convertit en un dels punts de tràfic d’estupefaents entre petits delinqüents.

L’Ajuntament ha obert múltiples expedients al local, que fins ara no han estat suficients per tancar-lo. L’exalcaldessa Marta Felip va anunciar el desembre passat que no deixarien de perseguir-lo fins que tanquessin.

Ara és el nou alcalde Jordi Masquef qui anunciava ahir «pla de xoc contra l’incivisme i la petita delinqüència» amb l’operatiu a la zona del carrer Sant Pau, plaça Triangular. «Tolerància zero», deia Masquef.

L’operatiu va acabar amb tres actes per tinença de substàncies estupefaents i actes per infraccions administratives diverses.