El portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que el seu grup municipal vol impulsar el Shopping Festival Figueres al castell de Sant Ferran perquè es converteixi en un esdeveniment comercial i turístic de referència a la província. "Volem que sigui a l'inici de l'estiu i se celebri de forma anual per atraure turisme i es converteixi en un expositor de primer ordre dels comerços de la ciutat, els productes de proximitat i la DO Empordà", ha indicat.

El regidor taronja considera que el castell de Sant Ferran és "el lloc idoni" per a un esdeveniment d'aquestes característiques perquè "té espai suficient, compta amb aparcament, no genera problemes de tràfic, disposa de capacitat per acollir un gran volum de gent i permetria que el Shopping Festival Figueres funcionés matí i tarda".

Per Amelló, l'impuls comercial de Figueres "és una necessitat vital i urgent" per revertir la situació actual que està vivint el sector. A més, el fet de realitzar un esdeveniment d'aquestes característiques al castell permetria també que els músics i les companyies de dansa i teatre de la comarca tinguessin també un aparador on promocionar-se i programar espectacles en directe.

"Tot això és una bona forma d'aprofundir en la idea de crear paquets turístics, desenvolupar la marca Figueres ciutat comercial i ser referent comercial, gastronòmic i cultural", ha finalitzat.