Figueres va celebrar dissabte al vespre l'encesa dels llums de Nadal davant l'imponent arbre de quinze metres.

Els escolars de l'escola Sant Pau i de l'institut Ramon Muntaner van ser els encarregats de posar música en un acte que va omplir la Rambla. Personatges de ficció i del món de les joguines, llum i espectacle van servir per doonar el tret de sortida a la campanya de festes.

La ciutat té 319 figures que il·luminen els principals espais. A més, en poc més d'una setmana s'estrena pista de gel i Mercat de Nadal.

El Mercat s'espera dinamitzar amb una vintena d'activitats paral·leles. Hi haurà música, tallers de tions, de coves, de fanalets, pintacares, entre moltes altres propostes d'oci familiar per incrementar el nombre de compradors. La inauguració del Mercat de Nadal es farà el dissabte 1 de desembre amb una cantada de la coral Tramuncor, un taller de boles amb desig i micro teatre.

Un any més les figures inspirades en Dalí o en postals que ell va dissenyar il·luminaran els principals carrers de la ciutat. Hi haurà 162 figures en façanes i 69 en columnes. Hi haurà un total de 88 formigues, algunes més que en passades en edicions amb l'objectiu d'anar ampliant.