Els afectats van tornant a poc a poc a la normalitat. Els 21 usuaris de la residència per a persones disminuïdes Les Acàcies ja van poder dormir ahir al centre. Les dues nits anteriors les van passar a l'hospital, arran del desbordament del riu Manol, que va fer impracticables els accessos a la residència situada a Vilatenim. Ahir ja van poder fer el trasllat.

D'altra banda, la trentena de veïns de les cases inundades continuaven traient fang i objectes malmesos pels prop de dos metres d'aigua que van omplir els garatges. Dilluns encara hi havia famílies que no podien tornar a casa perquè no hi havia llum i set d'elles van ser reallotjades en hotels de la ciutat. D'altres o bé van dormir en cases de familia o ja ho van poder fer a casa, si tenien llum.

L'Ajuntament de Figueres va instal·lar ahir un punt d'atenció al Consell Municipal de Vilatenim per tal que els afectats per les inundacions poguessin assessorar-se i en el primer dia ja es van atendre una cinquantena de veïns. Dos assessors i una advocada els van informar sobre els passos a seguir per poder reclamar al Consorci de Compensació d'Assegurances i a les companyies asseguradores contractades.

L'aigua va fer malbé electrodomèstics, estris de la llar, mobles, tot tipus d'objectes personals i també algun vehicle. Des del punt d'atenció els recomanen que guardin els elements afectats, fotografiïn els desperfectes, en facin un llistat, guardin les factures i quantifiquin les pèrdues.

La majoria de veïns que s'hi han adreçat són de les cases del carrer Duana i Miquel Ayats -les més afectades- però també s'han informat veïns de la zona que també van patir desperfectes per l'aiguat. En tractar-se de danys materials, si els afectats disposen d'assegurança, ho assumirà el Consorci.

D'altra banda, la zona comercial del Carrefour continua tancada i ahir encara retiraven aigua i fang de l'interior. També es netejava l'aparcament exterior.