28 de novembre de 2018
28.11.2018
Diari de Girona

L'Institut Muntaner homenatja l'excel·lència de l'ex alumne i científic Josep Peñuelas

És un reconegut ecòleg amb una important trajectòria en la investigació del canvi climàtic

28.11.2018 | 14:12
Josep Peñuelas (a l'esquerra) recollint el premi

Josep Peñuelas Reixach ha rebut el Premi Excel·lència que atorga l'Asssociació Amics de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres des de fa quatre anys. L'acte es va celebrar ahir al vespre al centre. Peñuelas va estudiar-hi i posteriroment es va llicenciar en biologia, farmàcia i ecologia. Ha publicat diversos llibres i entre els resultats dels seus estudis destaquen la posada en evidència de l'efecte del canvi climàtic sobre la diversitat i nombrosos descobriments com l'estructura del funcionament dels ecosistemes terrestres o els mecanismes ecofisiològics lligats al carboni i a l'oxigen que explien la diversitat i la distribució de les plantes.

Peñuelas és professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i del Centre de Recerca Eccològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Dirigeix la Unitat d'Ecologia Global, membre de l'Institut d'Estudis Catalans (2014) i ha format part del consell assessor per al desenvolupament sostenible de la Generalitat (2005-2007).

L'associació li ha entregat el guardó en reconeixement a la seva trajectòria professional i acadèmica. "És un eminència en el món de l'ecologia i té un currículum extraordinra", ha explicat Maria José Valeri, membre de l'Associació Amics de l'Institut Ramon Muntaner. A més, el premi també vol encoratjar els actuals alumnes.

La cerimònia de lliurament d'ahir al vespre va comptar amb l'actuació de la coral de l'Institut Ramon Muntaner i Peñuelas va oferir una conferència titulada "Les lleis de la vida i el canvi global". Durant l'acte també es van inaugurar les noves incorporacions a la Galeria de docents il·lustres, coordinada per Joan Manuel Soldevilla. En el llistat de professors s'hi ha afegit Gabriel Alomar, Maria Àngels Anglada, Alexandre Deulofeu, Joaquín Grasa, Ramon Reig i Joan Subias.

El centre, fundat el 1839, va ser el primer institut públic d'Espanya i entre els seus alumnes destaca Salvador Dalí, Josep Pla, Ramon Reig o Alexandre Deulofeu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook