Amb motiu del seu 40è aniversari, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà va celebrar ahir la Nit del Turisme. Aquest esdeveniment que reconeix el mèrit del sector de l'hostaleria i el turisme de la comarca va mostrar amb més força que mai el valor del col·lectiu gastronòmic de la Cuina del Vent. La celebració es va fer el passat dijous 29 de novembre en el marc de la Farinera de Sant Lluís de Pont de Molins, després d'haver-ho ajornat durant dos anys.

Abans del sopar, el director general d'Aigua de Vilajuïga, Joan Fornós, va fer una presentació en què va explicar aquesta recent recuperació romàntica que ha fet el Grup Grifols. Després d'això, es van donar diferents reconeixements a personalitats rellevants del sector de l'hostaleria i turístic de la comarca com ara la família Travé (Hotel Travé de Figueres), Pelegrí (Hotel Pirineos de Figueres), Bronsoms (Can Jeroni de Figueres) o la família Riera (Hotel Beri, de Llançà).

També es va fer un reconeixement pòstum a la trajectòria de vida de la Rosina Miserachs, gran promotora de la cuina del territori i excuinera de l'Antaviana de Figueres

Finalment, també es va voler posar en valor el recorregut de Lluís Fernández, propietari del restaurant Els Pescadors de Llançà i amb més de 30 anys d'experiència com a president de la Federació d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

El sopar còctel va vincular gastronomia tradicional amb moderna de la mà dels diferents restaurants de La Cuina del Vent. Els 15 aperitius de mar i munta­nya, juntament amb un primer plat de mar i un segon de munta­nya finalitzaven amb unes postres exquisides i els corresponents petit fours.