L'AP-7 i l'N-II estan col·lapsades al tram de la frontera amb retencions des de Figueres fins a la frontera. Els vehicles es desvien cap a l'N-II que tampoc és capaç d'engolir la circulació. La situació està afectant els veïns de les poblacions i el transport escolar. Molts treballadors no han pogut arribar a la feina. Trànsit ha restringit la circulació de camions de transport internacional per l'autopista durant una part del matí.

Les protestes a França no s'aturen i això impedeix que la frontera recuperi la normalitat després del complicat cap de setmana. El Servei Català de Trànsit informa de fins a dotze quilòmetres de retencions a l'autopista AP-7 on s'impedeix l'accés pels peatges a partir de Figueres on ja hi ha vehicles aturats. A l'N-II són set quilòmetres

S'han tallat els accessos direcció França la Jonquera Nord i Sud, i Figueres Nord. Els turismes i autocars es desvien per la sortida 4 de Figueres Sud, segons autopistes.

La situació s'ha anat complicant i els vehicles estan aturats a partir de Figueres per l'autopista i per la nacional afectant la normal circulació dels veïns de les poblacions al llarg d'aquestes vies.

Segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies alguns dels afectats han explicat que estan aturats aquí des de diumenge i que veuen molt difícil poder portar les mercaderies que transporten als punts de destí quan estava previst.

És el cas d'en Mario Neves, que ve de Portugal i transporta material esportiu cap a França. Avui ha fet nit al polígon de Llers i no veu factible arribar a França en les properes hores. Tampoc en Jorge Acosta.

Ell ve d'Itàlia i havia parat a Llers per fer un canvi de remolc i tornar al mateix país, hi havia de ser demà però no creu que hi arribi. Diu que ha dormit diverses nits al camió i que se'ls estan acabant les provisions de menjar.

A França els moviments "armilles grogues" continuen les protestes, el que fa preveure que la situació continuarà complicada a les carreteres. Segons informa el setmana l'Indépendant, el peatge sud de Perpinyà continua tancat.

A la resta del país també tenen lloc les diferents accions per mostrar el rebuig a la pujada de preu del carburant i que han suposat greus enfrontaments, principalment a París.