Les retencions a la carretera N-II i a l'autopista AP-7 des de primera hora del matí van deixar sense bus escolar alumnes de les poblacions properes a la Jonquera i van arribar tard altres que es desplacen a Figueres.

Segons ha informat el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, es va decidir suspendre el transport escolar a la Jonquera perquè el bus no podia circular.

En aquest cas la situació va afectar els alumnes de les poblacions de Maçanet de Cabrenys, Agullana, Darnius, Cantallops i Capmany.

A les escoles de la Jonquera també van tenir dificultat per arribar el personal.

Els alumnes de Biure i Boadella i les Escaules que acudeixen a l'IES El Cendrassos de Figueres, segons el Consell Comarcal, van poder arribar però ho van fer amb retard.

En els dos casos han de desplaçar-se per l'N-II, que durant el matí va arribar a tenir els vehicles aturats des de Pont de Molins fins a la Jonquera.

A banda dels escolars es van veure afectats per les retencions de trànsit els treballadors que es desplacen des de les poblacions de la zona nord de l'Alt Empordà. Es podia arribar des de Llers, Terrades o poblacions properes per l'antiga carretera que arriba fins a la zona del Culubret de Figueres.

Carreteres secundàries

En el cas dels veïns de la zona de Cantallops o Capmany ho havien de fer per carreteres secundàries que uneixen les poblacions d'aquesta banda de l'Albera per poder salvar la barrera de cotxes més enllà de Figueres.

Els conductors que viatjaven cap a França o ja havien accedit a aquesta via van arribar a tardar fins a més de dues hores a creuar aquest tram de l'Alt Empordà. L'N-II va registrar congestió permanent al tram de la Jonquera però a la resta va anar variant al llarg del dia.