ERC va presentar ahir oficilament la seva candidata a l'alcaldia de Figueres, Agnès Lladó. La republicana va reclamar un «canvi real i ambiciós» per a la transformació que la ciutat «necessita».

Lladó va presentar les bases del projecte d'ERC Figueres en un acte que va comptar amb la participació del president del Parlament, Roger Torrent, que va afirmar que «necessitem majoria d'ajuntaments republicans», tot insistint en què «la República es fer polítiques socials». Torrent també va fer una crida al consens entre les forces independentistes per deixar de «barallar-nos entre nosaltres».

Lladó aposta per crear la figura d'educador de carrer per fer complir les ordenances municipals i creu imprescindible ampliar la plantilla de Guàrdia Urbana fins als 92 agents i especialitzar-los amb una unitat canina contra el tràfic de drogues. Lladó també va proposar un Pla d'Equipaments i deixar de comprar «relíquies com la casa Nouviles i la plaça de Braus». La republicana va fer la seva diagnosi de la ciutat, que va qualificar de "bruta, desendressada i on anar en bicicleta és un perill. Hi ha barris oblidats i utilitzats, és una ciutat incívica".

Però malgrat això, Lladó va defensar la seva candidatura perquè "m'estimo la ciutat, confio en les seves potencialitats i estic convençuda que amb la implicació i compromís dels figuerencs i figuerenques ens en sortirem". L'actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Figueres va assentar les bases del projecte republicà per "la Figueres del 2030".

Així, ERC també apostarà per l' Oficina Municipal d'Habitatge, crear una Agència de Desenvolupament Econòmic i un Pacte Educatiu i l'impuls de l'Institut de Cultura. «Figueres té futur, hi ha esperança i ara és el moment de construir grans consensos», va dir Lladó durant la seva intervenció.

Tant Lladó com Torrent van recordar els presos polítics i exiliats i concretament l'empordanesa Dolors Bassa. "Fa un any ella ens acompanyava en l'acte de campanya de les eleccions del 21D", recordaven.