10 de desembre de 2018
10.12.2018
Diari de Girona

El PSC acusa el govern de Figueres de mentir sobre el robatori del mercat de Nadal

El regidor Pere Casellas diu que no es van detenir els lladres, tal com va anunciar l'Ajuntament · El consistori ho nega i defensa l'actuació de la Guàrdia Urbana

10.12.2018 | 12:39
Una de les set parades que van patir els robatoris, divendres passat

El regidor i portaveu del PSC a l'Ajuntament de Figueres acusa el govern del PDeCAT de mentir sobre la detenció dels lladres del mercat de Nadal. El consistori va anunciar divendres que s'havien detingut cinc joves -quatre adults i un menor- per haver robat diners en set parades de la Rambla, però segons Casellas no s'hauria produït aquest arrest.

"No és veritat que se'ls havia detingut, simplement se'ls va identificar i denunciar", diu el regidor i ho qualifica de "greu". Pel portaveu socialista, la policia havia de "detenir, emmanillar, prendre declaració i, si no se'ls podia portar al jutjat de guàrdia, havien de passar la nit a la garjola".

Casellas ho ha dit a través d'un vídeo en el seu compte de Facebook, on critica que no s'apliqui la normativa.A més, considera que el llenguatge utilitzat per l'alcalde Jordi Masquef sobre l'incivisme i la delinqüència no es tradueix amb les accions. Casellas explica que "se'ls va identificar i deixar marxar i això no és combatre la delinqüència", en referència als presumptes lladres.

Per la seva banda l'Ajuntament defensa la feina de la Guàrdia Urbana i nega les acusacions de Casellas.

Divendres al matí el consistori va anunciar que s'havien produït diversos robatoris en set parades del Mercat de Nadal. Gràcies a la col·laboració ciutadana es va detectar un grup de cinc joves amb una caixa registradora, diners i objectes dels quals no van saber determinar-ne la procedència. La Guàrdia Urbana va anunciar a través dels seus canals oficials que se'ls havia detingut.

 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook