L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va obrir ahir les comportes de la presa de l'embassament de Darnius-Boadella per alliberar cabal després de l'episodi de pluges del novembre. Les actuacions van començar dilluns a la mitjanit i van durar 24 hores.

L'embassament, que està al voltant del 92,5% de la seva capacitat, amb 56,5 hm3 d'aigua, permet que es puguin dur a terme aquestes actuacions amb una clara finalitat mediambiental i que estan previstes a la planificació hidrològica catalana.

El cabal alliberat des de la presa va passar, de manera gradual, dels 1,5 metres cúbics per segon a un cabal màxim de 27,5, un fet que aportarà beneficis mediambientals com reperfilar la llera del riu, oxigenar l'aigua i alhora millorar la qualitat dels hàbitats de peixos.

Després de mantenir aquest valor màxim durant unes hores, es va retornar paulatinament al seu cabal habitual. El 18 de novembre, durant l'episodi de llevantada registrat a l'Empordà, la presa de Darnius-Boadella va assumir elevats cabals d'aigua.