19 de desembre de 2018
19.12.2018
Diari de Girona

Condemnen un policia de l'Escala per agredir un menor

El jutjat considera que és un delicte lleu de maltractament per haver-li donat una bufetada

19.12.2018 | 10:48
Condemnen un policia de l'Escala per agredir un menor

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Figueres ha condemnat un agent de la Policia Local de l'Escala per un delicte lleu de maltractament després que agredís amb una bufetada a un menor mentre li practicava un escorcoll. El jutjat l'absol d'un delicte de lesions perquè no han quedat provades. Els fets van passar l'estiu passat quan una patrulla va aturar el menor juntament amb dos amics. Al noi li haurien trobat dues bossetes de marihuana. 

L'agent ha estat condemnat a una multa de 480 euros i a pagar les costes processals. Contra la sentència es pot interposar recurs.

La sentència amb data 17 de desembre de 2018 exposa que el jove es trobava al camí de Palau amb dos amics més, també menors, quan una patrulla mixta formada per un caporal de la Policia Local i un agent dels Mossos d'Esquadra els van interceptar.

L'agent de la policia els va portar fins a un carreró, li hauria baixat els pantalons i li va treure dues bosses de marihuana, segons es relata a la sentència. Posteriorment li va demanar que segués a terra. El jove va demanar explicacions i es va negar a seure, segons va admetre ell i els amics, i l'agent hauria respost, segons s'exposa a la sentència, amb una bufetada.

El va agafar per les espatlles i, segons la versió dels tres menors, amb la cama el va fer desequilibrar perquè caigués a terra. La versió de la policia, en canvi, sosté que únicament se'l va agafar per les espatlles i els braços perquè segués a terra.

El menor va denunciar l'agent per un delicte de maltractament i per lesions.

El magistrat considera que la versió dels tres nois en relació a la bufetada inicial és "coincident, sòlida i convincent sobre els fets, en relació a la bufetada". Qualifica l'actuació de l'agent de "desproporcionada, inadmissible, injustificable i fora de lloc" i no considera que es pugui justificar pel fet que el jove es negués a obeir-lo.

En relació a les lesions s'exposa que no ha quedat provat i qualifica l'acció posterior per fer-lo seure com un mecanisme, sense ànims de lesionar i amb l'ús de la força mínima perquè obeís.

Contra la sentència es pot interposar recurs. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit