Uns 2.000 'armilles grogues' han trencat el cordó policial instal·lat en un dels peatges d'El Voló (Catalunya del Nord) i han tallat l'autopista A9 que connecta amb La Jonquera. L'acció ha provocat llargues cues tant en sentit nord com en sentit sud. Malgrat que un centenar d'antidisturbis de la policia francesa ha provat d'impedir el pas als manifestants, aquests han acabat trencant el cordó i han accedit a l'autopista. Tot plegat en una altra jornada de protesta que aquest dissabte ha rebut el suport de mig miler de motos i diversos autocars vinguts d'altres parts del territori francès, que s'han unit als concentrats, que ja han advertit que seguiran tallant la via fins que el govern d'Emmanuel Macron "convoqui un referèndum sobre les mesures que vol aplicar.

Nou dissabte de protestes dels 'armilles grogues' a la Catalunya del Nord. Aquest cop la policia no ha pogut impedir que uns 2.000 manifestants entressin a l'autopista A9 que connecta amb la Jonquera a l'alçada d'El Voló. L'objectiu: el mateix que cada vegada que surten al carrer, reclamar a Emmanuel Macron que, o bé dimiteixi o bé convoqui una consulta en relació a les mesures que vol tirar endavant. "La democràcia és això, preguntar al poble. Si no convoca un referèndum, no marxarem", etziba en Josep, un dels manifestants que viu a Ceret.

Un cop els 'armilles grogues' han arribat a l'autopista s'han trobat amb prop de 500 motoristes que els han donat suport. Fins a la zona també s'hi han desplaçat diversos autocars de diferents localitats de França per unir-se a l'acte, i que la policia havia aturat i retingut a Perpinyà a uns 30 quilòmetres d'on s'estava produïnt el tall. De fet, abans de trencar el cordó policial els 'armilles grogues' han negociat amb la Gendarmerie que permetés el pas als autocars, a canvi de deixar circular els vehicles.

Així doncs, el la protesta no genera els mateixos problemes de trànsit que en ocasions anteriors. Tot i que es registren cues en els dos sentits de la marxa, els Mossos no han hagut de prohibir la circulació a les entrades a l'autopista AP7 a Figueres i la Jonquera com en altres protestes.

Suport d'independentistes

Els 'armilles grogues' han rebut aquest dissabte el suport d'una cinquantena d'independentistes que han anat fins el peatge, amb l'objectiu de "fer veure la injustícia que pateixen els presos polítics".

Equipats amb estelades i una gran pancarta on es podia llegir 'Catalan Republic' han acompanyat als manifestants de la Catalunya del Nord fins al peatge i després al mig de la calçada. Els 'armilles grogues' han agraït el gest dels independentistes amb aplaudiments.

La Mari és una andalusa que fa anys que viu al Voló i diu que "entén molt bé" les protestes catalanes i espera que "els presos surtin aviat". "És una situació molt injusta i molts dels que vivim aquí també en som conscients", explica.