12 de gener de 2019
12.01.2019

Roses inicia la setmana vinent les obres del nou jardí al Mas de les Figueres

El parc públic es farà en uns terrenys cedits per un particular a l'Ajuntament i serà una realitat d'aquí a sis mesos

12.01.2019 | 01:52

Les obres del projecte del nou parc públic al Mas de les Figueres són a punt de començar. Ahir al migdia es va fer l'acte de replanteig amb la presència del donant del terreny i l'alcaldessa de Roses. Aquest acte, segons ha subratllat el consistori, marca l'imminent inici dels treballs, que estan previstos per a la propera setmana.

L'actuació tindrà una durada de sis mesos i suposarà la incorporació a l'ús públic d'un espai emblemàtic i de gran tradició a Roses, fruit de la donació realitzada pel seu propietari, Josep Oriol Martí Bagué.

Martí s'ha mostrat molt satisfet que la cessió permeti preservar en el futur l'espai verd, que en pugui gaudir tota la ciutadania i que es mantingui «lliure d'edificacions tal com ha succeït des del segle XVI».

Per la seva banda, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha agraït la donació i ha remarcat la importància d'incorporar aquest espai per a ús públic. «Oxigenarà el nucli urbà i la façana marítima edificada, alhora que la preservació d'un element únic de la història local», insisteix.

L'espai cedit a favor del municipi és una extensió dels jardins del mas d'una superfície de 2.066 metres quadrats, superfície que representa un 38,66% de la total de la finca. El terreny cedit passa a destinar-se a sistema de parc i jardins públics de la població.

El projecte que s'iniciarà a mitjans de la propera setmana, contempla una acurada distribució d'espais verds i zones d'estada, salvaguardant en tot moment la intimitat i privacitat del mas privat destinat a habitatge. El projecte té un cost de 209.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook