L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, estudiarà la proposta del PSC per rehabilitar el carrer Avinyonet. «Qualsevol proposta que ajudi a millorar la ciutat i sigui realista es pot estudiar vingui d'on vingui», va dir el batlle al xat del setmanari Empordà. Masquef va admetre la necessitat de dignificar l'entrada de la ciutat des de l'estació del TAV fins el passeig Nou, una actuació que ha d'anar vinculada a relligar «el centre de la ciutat amb els barris i l'estació».

L'alcalde de Figueres diu que és la primera imatge que els turistes tenen de la ciutat i que, per tant, caldria intervenir-hi. El batlle, a més, va defensar que la seva aposta per la zona nord-oest de Figueres quan va entrar de regidor era «mà dura» i «una reforma urbanística que comportava enderrocar 44 habitatges».

Una transformació molt polèmica que finalment no es va arribar a executar mai. Tot i això, també ha criticat la proposta dels socialistes. Al seu parè es tracta d'un projecte que «sempre que arriben eleccions posen sobre la taula». Masquef ho va dir responent a la pregunta d'un usuari que mostrava la seva preocupació per la degradació de la zona.

El PSC ha tret del calaix el projecte amb què defensa dignificar el carrer Avinyonet. La proposta mantindria la mateixa estètica del passeig Nou, amb plataforma única, però conservaria els aparcaments. També s'hi habilitaria un carril bici, arbrat i espais per al descans. Els socialistes ja portaven aquesta proposta al programa electoral del 2015 i malgrat el pacte de govern amb el PDeCAT, aquest no es va arribar a executar mai.