14 de gener de 2019
14.01.2019
Diari de Girona

Tres joves ferits en una baralla a plena llum del dia al centre de Figueres

La disputa entre un grup d'adolescents a prop de la Rambla va interrompre el trànsit de cotxes i la Guàrdia Urbana hi va haver d'intervenir

14.01.2019 | 13:48

Una baralla entre un grup de joves a la pujada del Castell a Figueres va deixar a finals de la setmana passada tres ferits de caràcter lleu, segons l'Ajuntament de Figueres. La disputa va ser enregistrada en vídeo per l'ocupant d'un vehicle estacionat i a les imatges es veu com diversos nois intercanvien cops de puny i puntades de peu. La baralla es va originar a la vorera, però es va acabar traslladant al mig del carrer i va interrompre el trànsit de cotxes.

Els fets van tenir lloc a l'encreuament entre la pujada del Castell i el carrer Besalú, dos cèntrics carrers de la capital empordanesa, i l'incident es va tancar amb tres ferits lleus que van rebutjar assistència sanitària, segons fonts municipals.

La Guàrdia Urbana va intervenir-hi, va dissoldre la baralla i va procedir a la identificació de les persones que havien intervingut en la pallissa. No ha trascendit el motiu de la baralla i l'Ajuntament no ha facilitat les dades sobre la identificació dels joves.

El vídeo s'ha fet viral a les xarxes socials i diversos regidors de l'Ajuntament de Figueres hi han reaccionat. El socialista Pere Casellas ha qualificat Figueres de «ciutat sense llei» i ha reclamat a l'alcalde, Jordi Masquef, que convoqui la Junta de Seguretat local. Casellas també vol que el regidor de Seguertat, Quim Felip, assumeixi responsabilitats.

«La delinqüència campa pel carrer i imposa la seva llei», diu el regidor del PSC, i subratlla que la baralla és un exemple de la «inoperància dels responsables de la policia».

Per la seva banda, el regidor de Cs Héctor Amelló també s'ha fet ressò del polèmic vídeo. «Aquest és el resultat de quatre anys de permissivitat i d'absència de polítiques fermes en seguretat», deia Amelló, que titlla el govern del PDeCAT de «fracàs estrepitós».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook