El figuerenc Genís Matabosch i director del Festival del Circ Elefant Dor és el primer doctor en Història del Circ a Europa. El rectorat de la Universitat de Barcelona l'ha nomenat doctor cum laude per la tesi "Orígens del Circ: activitat de les companyies eqüestres (1768-1915)".

La investigació, dirigida pel professor Enric Ciurans, recupera la història de les 76 troupesmajoritàriament estrangeres, que introduïren l'espectacle de circ a la península. Es tracta d'un treball inèdit fruit de set anys d'investigació i nombrosos desplaçaments a arxius estatals i internacionals. Igualment, en la recerca, ha estat clau l'extens fons documental que conserva Circus Arts Foundation i que pretén ser la base del futur Museu europeu del Circ.

D'altra banda, el passat dijous 13 de desembre, el ministre de Cultura i Esports, José Guirao, i la directora general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Amaya de Miguel, varen nomenar Genís Matabosch entre els nous vocals experts del Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música, el màxim òrgan col·legiat d'assessorament i participació de l'INAEM. Al costat de Matabosch varen ingressar d'altres sis nous vocals com la ballarina Àngels Margarit Vinyals, per a la dansa, o Salvador Sunyer Bover, director del Festival de Teatre Temporada Alta de Girona.

El Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música té com a objectiu principal afavorir la comunicació, cooperació i intercanvi d'opinions en l'àmbit de les arts escèniques i musicals i canalitzar les peticions i propostes del sector en les seves relacions amb l'Administració general de l'Estat.