16 de gener de 2019
16.01.2019
Diari de Girona

El figuerenc Genís Matabosch, primer doctor en Història del Circ d'Europa

El president de la Circus Arts Foundation és també nou membre del Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música

16.01.2019 | 12:25
Genís Matabosch

El figuerenc Genís Matabosch i director del Festival del Circ Elefant Dor és el primer doctor en Història del Circ a Europa. El rectorat de la Universitat de Barcelona l'ha nomenat doctor cum laude per la tesi "Orígens del Circ: activitat de les companyies eqüestres (1768-1915)". 

La investigació, dirigida pel professor Enric Ciurans, recupera la història de les 76 troupes d'acròbates a cavall, majoritàriament estrangeres, que introduïren l'espectacle de circ a la península. Es tracta d'un treball inèdit fruit de set anys d'investigació i nombrosos desplaçaments a arxius estatals i internacionals. Igualment, en la recerca, ha estat clau l'extens fons documental que conserva Circus Arts Foundation i que pretén ser la base del futur Museu europeu del Circ.

D'altra banda, el passat dijous 13 de desembre, el ministre de Cultura i Esports, José Guirao, i la directora general de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Amaya de Miguel, varen nomenar Genís Matabosch entre els nous vocals experts del Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música, el màxim òrgan col·legiat d'assessorament i participació de l'INAEM. Al costat de Matabosch varen ingressar d'altres sis nous vocals com la ballarina Àngels Margarit Vinyals, per a la dansa, o Salvador Sunyer Bover, director del Festival de Teatre Temporada Alta de Girona.

El Consell Estatal de les Arts Escèniques i de la Música té com a objectiu principal afavorir la comunicació, cooperació i intercanvi d'opinions en l'àmbit de les arts escèniques i musicals i canalitzar les peticions i propostes del sector en les seves relacions amb l'Administració general de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook