El teatre del Bon Pastor, al sector nord-oest de Figueres, es convertirà en un Hotel d'Entitats. L'edifici, que fa un any es convertia en el tercer centre cívic de la ciutat, concentrarà a partir d'aquest gener tota l'activitat relacionada amb l'assessorament i gestió d'entitats amb l'objectiu de dinamitzar l'oest de la ciutat i «relligar-lo» a la resta de la ciutat.

L'espai cívic acollirà les activitats que realitzen les associacions de veïns i altres entitats sense ànim de lucre que necessitin un espai on dur-les a terme i durant el 2019 també s'iniciaran accions per formar, assessorar i donar suport a les entitats de Figueres.

«Fa un any i mig vam recuperar l'activitat al teatre Bon Pastor i des d'allà es continuarà treballant per cohesionar una zona que s'ha vist desfavorida amb la resta de la ciutat», va destacar l'alcalde Jordi Masquef.

L'Hotel d'Entitats haurà de permetre que les entitats també siguin més autònomes, a més de potenciar el sector nord-oest de Figueres.

Així, l'espai concentrarà l'activitat que fins ara feien els centres cívics Joaquim Xirau i Creu de la Mà. «Figueres té una manca d'equipaments important i això permetrà poder oxigenar espais i concentar-ho tot al Bon Pastor», ha assegurat la tècnica d'Acció Cívica, Maria Rentero.

L'equipament es va incorporar el 2016 a la xarxa d'espais culturals de la ciutat i el setembre del 2017 s'afegia a la programació de centres cívics municipals. L'equipament, ubicat a l'oest de la ciutat, continuarà, doncs, un any més posant en valor l'equipament.

Els tres centres cívics acolliran el primer semestre de l'any 129 propostes d'activitats i tallers multidisciplinars (dansa, dibuix, salut, educació, esport, etc).

L'any passat, els tres espais van organitzar 320 activitats en les quals hi van participar unes 30.000 persones, segons l'Ajuntament.