23 de gener de 2019
23.01.2019
Diari de Girona

Els estornells fan saltar una línia elèctrica als Aiguamolls

Les línies que creuen el Parc Natural són un perill per les aus . Des de fa anys es fan accions per minimitzar els efectes

23.01.2019 | 12:08

Els estornells han estat en les darreres setmanes un dels protagonistes al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà per la bellesa dels grans estols amb tota mena de formes que cap al tard es poden veure. Els fotògrafs ocupen diferents racons per captar les imatges. Aquesta setmana s'ha pogut veure també un vídeo en el qual les aus fan saltar una línia elèctrica.

La problemàtica es dona perquè el Parc Natural és travessat per diverses línies elèctriques en superfície. La convivència de la infraestructura en un indret amb milers d'aus és difícil.

Les línies causen la mortaldat de tota mena d'espècies com cigonyes o estornells, malgrat algunes actuacions que porta a terme la companyia per minimitzar els efectes.

S'han col·locat fundes en punts (com ara els aïlladors i les grapes d'amarrament) en algunes línies perquè disminueix el risc que els ocells que s'hi aturin s'electrocutin quan emprenguin el vol, per exemple.

A banda de la protecció per les aus també ajuden a evitar els talls de llum que comporten els accidents dels animals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook