L'Ajuntament de l'Escala farà una reclamació a Endesa pels «reiterats» talls del subministrament elèctric que ha patit el municipi en els últims dies. La Junta de Govern ha acordat tramitar una queixa formal dirigida a la companyia en la qual es demana que s'analitzin i estudiïn les «deficiències del servei a l'Escala». A més, també s'exigeix la «resolució tècnica, no únicament de les incidències, sinó dels problemes estructurals de les línies».

El document, a més, demana a la companyia que assumeixi la seva responsabilitat pels possibles problemes ocasionats i pels «perjudicis econòmics» que les successives interrupcions de servei puguin comportar als abonats.

L'Ajuntament de l'Escala, a més, lamenta «l'abandonament» i la «falta d'inversions en la millora del subministrament elèctric» que pateix el poble «durant molts anys».

El passat estiu ja es va fer una reunió amb responsables d'Endesa pels talls puntuals que produïen coincidint amb els pics de demanda de la temporada turística. La companyia es va comprometre a trobar solucions a aquesta situació. En aquest cas, però, els talls no es poden atribuir a un excés de demanda i no se circumscriuen a punts de màxima demanda.

A més, l'Ajuntament s'ha queixat de la «manca d'informació i preavís» respecte aquests talls que han generat una «alta incidència de queixes» dels abonats, diu el consistori. Es tractaria en bona part d'industrials que veuen perillar la maquinària.