25 de gener de 2019
25.01.2019
Diari de Girona

Els vins DO Empordà guanyen presència en els restaurants de Barcelona

Un estudi confirma que el 40% dels establiments de gamma alta ofereixen vins empordanesos a les cartes

25.01.2019 | 00:06
Els vins DO Empordà guanyen presència en els restaurants de Barcelona

Els vins de la DO Empordà han millorat en els darrers anys la seva presència a les cartes dels restaurants barcelonins. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi qualitatiu i quantitatiu encarregat pel Consell Regulador de la denominació empordanesa per conèixer el posicionament i nivell de penetració dels seus vins al sector de la restauració als establiments de la capital catalana.

La dada més rellevant de l'informe és que un 40% dels restaurants de gamma alta inclouen vins de la DO Empordà a les seves cartes. La presència dels vins empordanesos és menor als restaurants de gamma mitja -un 27%- i de gamma baixa -un 16%-. En conjunt, els vins empordanesos són presents al 20% de les cartes dels restaurants barcelonins.

La denominació empordanesa és la desena en nombre de vins a les cartes dels restaurants barcelonins i la sisena de les DO catalanes. El nombre de vins empordanesos per carta és molt similar a la d'altres denominacions catalanes, amb un percentatge del 3% sobre el total dels vins que ofereixen els restaurants barcelonins.

Per elaborar l'estudi s'han analitzat les cartes de 1.139 restaurants de la ciutat de Barcelona i s'han realitzat també enquestes qualitatives a una trentena de professionals dels àmbits de la restauració, la distribució i la comunicació. Aquest informe, elaborat per la consultora Visirius, es va presentar ahir en una reunió informativa al celler Empordàlia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook