Crida d'Esquerra a aconseguir més del 50% dels vots a partits independentistes en les properes municipals. El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat, en un acte a Figueres de la campanya per les municipals «Ciutats Republicanes, ciutats de progrés», que seria «un cop a sobre la taula» aconseguir més de la meitat dels vots a formacions independentistes, en unes eleccions que considera com una «gran oportunitat». Sabrià creu que uns bons resultats en aquests comicis seria «la millor resposta» a una sentència que «preveu» que serà dolenta.

Sabrià va participar ahir en un acte a la capital alt-empordanesa juntament amb l'alcaldable a Figueres, Agnès Lladó, els diputats Gabriel Rufián i Ana Surra. La Rambla Nova va reunir militants i simpatitzants.

Lladó va defensar que liderarà un projecte per a Figueres on els valors republicans siguin punta de llança del dia a dia de la ciutat. «Figueres necessita un pla de barris global, una rehabilitació que superi la política d'aparador i confeti dels darrers i anys. Ja n'hi ha prou d'emmirallar-nos en la Figueres dels anys 80 i 90. Mirem cap al futur i construïm entre tots una nova ciutat», va afirmar Agnès Lladó.

Reactivar l'economia

La cap de llista d'Esquerra, davant unes 200 persones, va recordar que, a hores d'ara, Figueres és la segona ciutat de Catalunya amb una taxa d'atur més elevada i que per revertir aquesta situació «cal un pla de reactivació econòmica».

L'alcadable va insistir en la necessitat de recolzar els empresaris per generar llocs de treball dignes, fomentar la formació perquè els joves puguin preparar-se i aconseguir feines que els permetin «viure amb dignitat i quedar-se a Figueres».

La candidata d'Esquerra a Figueres va lamentar la situació en la qual es troba a hores d'ara la ciutat i es va dirigir als assistents afirmant que «ja n'hi ha prou de pagar el rebut d'escombraries i veure Figueres bruta i deixada».

Per la seva banda, el diputat d'Esquerra Gabriel Rufián va denunciat la perversió d'afirmar que els responsables de l'aparició del feixisme és l'independentisme.

Rufián també va demanar fer front al «feixisme» que, a al seu criteri, representen Ciutadans, el Partit Popular i Vox. Per això va demanar fer un front comú que aglutini les diferents forces independentistes i que «combati i destrueixi el feixisme».

Eixamplar la base

En aquest sentit, el portaveu dels republicans Sergi Sabrià, també va assegurar que Esquerra és l'únic partit capaç d'asseure a la taula la majoria del 80% de catalans que aposta pel dret a l'autodeterminació. En aquest sentit, Sabrià va defensar continuar «eixamplant la base» de l'independentisme.

A Figueres, també va intervenir la diputada al Congrés Ana Surra que va avançar que en una reunió prèvia a l'acte d'aquest dissabte es va posar la llavor per crear a Figueres «l'agrupació llatina per la República».