30 de gener de 2019
30.01.2019
Diari de Girona

Els ecologistes denuncien que s'estan fent obres a Sa Guarda tot i la moratòria

Els promotors de la urbanització de Cadaqués han començat els treballs de marcatge de vials

30.01.2019 | 00:14
La zona de Sa Guarda on s'ha obert un dels vials d'accés a la urbanització.

L'associació Amics de la Natura de Cadaqués ha entrat una instància a l'Ajuntament per denunciar que els promotors de la urbanització de luxe Sa Guarda, que preveu 104 cases de luxe, han començat a fer obres tot i la moratòria de la Generalitat. Els ecologistes diuen que estan fent treballs de topografia, delimitació i marcatge de vials i demanen al consistori que els aturi i que obri un expedient sancionador.

L'alcalde, Josep Lloret, però, diu que la suspensió decretada per la Generalitat no afecta la urbanització per a la qual els promotors tenen llicència des de l'any 2013. «Ho hem consultat i ens han dit que no afecta aquesta llicència i que només afectaria si volguessin començar a aixecar cases», assegura.

L'associació reclama a l'Ajuntament, a través d'una instància, que notifiqui a la junta de compensació, als promotors i als constructors la suspensió de llicències i aturi les obres. També demanen que es convoqui un ple d'urgència per començar a estudiar la modificació del planejament i adoptar la mesura cautelar de suspensió de llicències.

A més, reclamen que s'obri un expedient sancionador per «depurar responsabilitat derivades de l'anterior execució de moviments de terres i destrucció de murs de pedra seca realitzats fa diversos anys».

L'alcalde del municipi, Josep Lloret, però, diu que la moratòria no afecta la llicència que se'ls va concedir l'any 2013 per urbanitzar els terrenys i que només se'ls podrien aturar legalment els treballs si comencessin a edificar. «Ho hem consultat amb Urbanisme i ens han dit que no afecta aquesta llicència», insisteix.

El projecte d'urbanització de Sa Guarda preveu construir 104 cases i un hotel de luxe. L'associació d'Amics de la Natura denuncia que es destruiran unes 250 oliveres d'una varietat autòctona però també que els edificis s'aixecaran en una pendent superior al 20%. També alerten que s'han destruït barraques de pedra seca, l'alteració del terreny i tenen dubtes sobre com es gestionarà el clavegueram. L'any 2013 es va aprovar definitivament i l'inici imminent de les obres al límit amb el Parc Natural del Cap de Creus va posar en alerta els ecologistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook