L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més i des ja fa 10 anys, el programa «Treball als barris», una iniciativa que dona resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament més de 240 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina. El projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball i Seguretat Social amb una dotació total de 477.612 euros.

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i contempla activitats de formació bàsica i professional. El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar, durant uns mesos, un total de 15 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa contempla diferents accions. Una d'elles i la principal porta d'entrada per als usuaris/es és el «Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials». Està previst orientar, acompanyar i formar unes 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d'inserció i inscrites a l'oficina del SOC.

Pel que fa als «programes d'experiència labora» oferirà 10 llocs de feina com a operaris de manteniment, 2 informadors ambientals i 3 places de neteja. El programa Treball als barris pretén millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris de la Marca de l'Ham i del centre històric.