31 de gener de 2019
31.01.2019
Diari de Girona

La nova edició de Treball als barris beneficiarà 240 veïns de Figueres

El projecte ocupacional permetrà la inserció laboral de la zona de la Marca de l'Ham i el centre històric

31.01.2019 | 00:42
La nova edició de Treball als barris beneficiarà 240 veïns de Figueres

L'Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més i des ja fa 10 anys, el programa «Treball als barris», una iniciativa que dona resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament més de 240 persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina. El projecte està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball i Seguretat Social amb una dotació total de 477.612 euros.

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i contempla activitats de formació bàsica i professional. El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar, durant uns mesos, un total de 15 persones empadronades a un dels dos barris.

La iniciativa contempla diferents accions. Una d'elles i la principal porta d'entrada per als usuaris/es és el «Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials». Està previst orientar, acompanyar i formar unes 225 persones residents en un d'aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d'inserció i inscrites a l'oficina del SOC.

Pel que fa als «programes d'experiència labora» oferirà 10 llocs de feina com a operaris de manteniment, 2 informadors ambientals i 3 places de neteja. El programa Treball als barris pretén millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes dels barris de la Marca de l'Ham i del centre històric.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook