Fiscalia, acusació particular i defensa han pactat una pena de 2 anys i 10 mesos de presó per a un home que en va apunyalar un altre a Figueres. El curiós del cas és, però, que la víctima feia poc que havia ajudat el seu agressor, perquè va veure com l'estaven apallissant en ple carrer.

Els fets van tenir lloc cap a les sis del matí del 16 de desembre del 2017 pels voltants de la plaça del Sol de Figueres. Inicialment, el processat s'enfrontava a 8 anys i mig de presó per temptativa d'homicidi. Ahir, però, davant del tribunal de l'Audiència de Girona, l'acusat va dir que quan va apunyalar l'altre home no tenia intenció de matar-lo. La fiscal va acabar demanant que se'l condemni per un delicte de lesions agreujades i que el processat hagi d'indemnitzar la víctima amb 30.000 euros.

Cap a les sis del matí, la víctima i la seva dona sortien d'un bar de de la plaça del Sol. Havien anat allà amb diversos companys de feina. Segons la víctima, mentre ell i la seva dona caminaven pel carrer, van veure com uns desconeguts apallissaven un home. Aleshores, ell va començar a cridar i va aconseguir que el grup marxés. Després va anar a ajudar l'home a qui havien colpejat, el va mig incorporar i el va deixar assegut a la vorera. Mentre ell i la seva dona caminaven cap al cotxe, però, l'altre el va atacar. Segons va relatar, se li va abraonar per darrere, el va fer anar per terra i, després de forcejar durant uns minuts, li va acabar clavant una ganivetada al costat dret.

Després de la seva declaració, però, les parts han renunciat a la resta de la prova i la fiscal ha rebaixat considerablement la seva petició inicial. L'acusació particular i la defensa s'han adherit a la petició del fiscal i el cas, que s'ha jutjat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.