La Junta Local de Seguretat de Figueres ha tornat a posar sobre la taula la problemàtica del cultiu de marihuana al sector oest de la ciutat i els talls de llum que provoca i que afecta des de fa anys als veïns. El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesa, ha defensat la implicació dels Mossos d'Esquadra i la necessitat d'endurir el codi penal per tal de resoldre la problemàtica. "A França el conreu es castiga amb 20 anys presó però aquí com a màxim en son 15. Si és fa amb frau de llum, la condemna encara és major", ha explicat Ballesta, que considera que aquest és el principal motiu perquè es cultiva a l'Alt Empordà.

Al respecte, Ballesta ha emplaçat l'Ajuntament a aprovar una moció en una sessió plenària per instar l'enduriment del codi penal.

A més, el delegat d'Interior considera que no és prioritat destinar-hi més efectius dels Mossos. "S'han fet 50 dispositius, gairebé un per setmana, i 725 inspeccions durant l'any passat", ha defensat el delegat d'Interior.

Supermercat de la droga

Per la seva banda, l'alcade de Figueres Jordi Masquef ha reclamat més efectius policials i la col·laboració de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. A més, l'alcalde ha insistit en què els dies que segueixen els operatius policials s'ha constatat un descens en el nombre de talls llum.

Masquef ha admès que part de la ciutat de Figueres s'ha convertit en un "supermercat de la droga", cosa que "ens avergonyeix", i que atribueix al fet que molts francesos venen a la ciutat a comprar-ne perquè els preus són més baixos, hi ha més oferta i, en cas de ser detinguts, les penes són menors a les del seu país.

En la reunió hi han assistit també els representants de tots els cossos de seguretat, de la judicatura i fiscalia, representants veïnals del sector oest i regidors de l'Ajuntament.