Els usuaris de l'estadi Albert Gurt de Figueres fa anys que espera la inversió municipal per solucionar els nombrosos desperfectes de les instal·lacions i el vandalisme. La primera de les inversions impulsada per l'Ajuntament és la instal·lació de fanals amb tecnologia LED, que va treure a concurs el passat mes de novembre. Ara, però, l'empresa guanyadora de la licitació vol desestimar l'adjudicació.

El projecte de renovació de l'actual instal·lació va sortir a concurs amb un cost màxim de 200.000 euros, i l'empresa guanyadora va fer una oferta a la baixa -gairebé la meitat del pressupostat- per valor de 119.250 euros, segons han confirmat fonts municipals. El termini d'execució és d'uns dos mesos però l'empresa veuria inassumible executar l'obra en el termini establert.

Visita a l'estadi

L'empresa hauria manifestat la seva intenció de desestimar el contracte després de visitar amb tècnics municipals l'estadi, però l'Ajuntament encara no ha rebut la formalització de la renúncia. Les mateixes fonts asseguren que si finalment l'empresa guanyadora del concurs hi renuncia, s'adjudicaria a la següent classificada.

Tot fa pensar que la intervenció no es podrà fer en els terminis previstos (entre gener i febrer) i que la nova il·lumació es farà esperar més del que es va anunciar.

Actualment l'estadi disposa de 12 columnes de 12 metres d'alçada, formada cadascuna per 4 projectors. L'obra substituirà aquests elements per 4 columnes de 25 metres d'alçada amb 4 projectors de tecnologia LED d'alta eficiència.

L'actual instal·lació és «obsoleta» i energèticament «poc eficient», segons recull el projecte d'obra i la intervenció ha de permetre posar al dia una de les principals deficiències de l'estadi Albert Gurt.

La substitució de les torres d'il·luminació han de resoldre un important problema amb l'enllumenat, que ha deixat clubs i usuaris entrenant a les fosques.

Els 200.000 euros de la il·luminació són una petita part de tota la inversió requerida per arranjar les deficiències de l'estadi Albert Gurt. L'Ajuntament ha xifrat en 3,7 milions d'euros el programa d'inversions entre el 2018 i el 2020.

Les inversions més costoses seran la construcció de vestidors, locals, magatzems i la pista, que s'executaran el 2020. Actualment, el paviment de la pista d'atletisme es troba molt malmès i en alguna ocasió els artistes s'hi han lesionat. A més, la zona també pateix actes vandàlics. Al respecte, l'Ajuntament ha planificat per a finals del 2019 la instal·lació d'una tanca perimetral.