Figueres acollirà diumenge diversos actes en la celebració de l'Any Nou Xinès. Estan organitzats per l'Associació SiWei d'Intercanvi Cultural Xina-Catalunya.

Balls tradicionals i moderns de la xina, recital de poemes clàssics en xinès i català, òpera tradicional xinesa o escriptura de cal·ligrafia xinesa són algunes de les moltes activitats en les quals es podrà particiàr. Es portaran a terme a l'auditori Caputxins des de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de vuit.

L'any Nou Xinès del Porc se celebrarà a les ciutats de Girona, Figueres, Olot i Banyoles en col·laboració amb els respectius ajuntaments, segons informa l'Associació cultural. A Girona ja s'han portat a terme algunes activitats aquest cap de setmana.

És una entitat sense ànim de lucret que "ens dediquem a construir camins per apropar la nostra comunitat a la societat i aconseguir una bona i millor integració sociocultural allà on estem".

A l'interior de l'auditori es podran conèixer diferents aspectes de la cultura d'aquest paí. Cinc mil xinesos resideixen actualment a les comarques gironines.

Amb l'ajuda de professors, alumnes i col·laboradors de l'associació, s'ha preparat un espectacle amb danses tradicionals de diferents parts de la Xina, una mostra de Wu-Shu