04 de febrer de 2019
04.02.2019
Diari de Girona

El Consell Comarcal crea una taula de treball de maltractaments a ancians

Se'n vol millorar la prevenció i detecció

04.02.2019 | 14:11
El Consell Comarcal crea una taula de treball de maltractaments a ancians

El Consell Comarcal ha creat una taula de treball contra els maltractaments a les persones grans de l'Alt Empordà, que s'ha constituït com a espai de coordinació i treball en xarxa entre els diferents agents que treballen en aquest àmbit a la comarca. Aquest matí ha tingut lloc la primera trobada de la taula. 

L'objectiu d'aquest espai de treball, que està impulsat per l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, és millorar la intervenció sobre aquesta realitat, avançant en la prevenció, la detecció i l'abordatge dels maltractaments a les persones grans, reforçant el treball en xarxa entre tots els agents de la comarca implicats.

Han participat en aquesta primera trobada les àrees bàsiques de salut de Bàscara, Figueres, La Jonquera, Llançà i Roses, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Figueres, el Grup d'atenció a la víctima i l'Oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d'Esquadra, la Fundació Salut Empordà, el Centre Sociosanitari Bernat Jaume, la Residència els Arcs de Figueres, la Residència Pi i Sunyer de Roses, el Servei de Teleassistència de Dipsalut, ARTRIS, Accent Social, la Fundació Tutelar de l'Empordà, Creu Roja de Figueres, l'Associació de Malalts d'Alzheimer de Figueres i Càritas.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la línia de treball de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal que té com a objectiu prioritari combatre les situacions de maltractament a les persones grans i avançar com a comarca cuidadora i que també promou el bon tracte cap a aquest segment de la població.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook