El darrer cens d'aus aquàtiques al Parc Natural del Cap de Creus ha registrat un rècord de població de corb marí emplomallat ( Phalacrocorax aristotelis). S'han identificat 43 exemplars. L'espècie està nidificant en llocs on no ho havia fet fins fa dos anys. Es tracta d'un ocell que a tot Catalunya només cria a zones de litoral rocallosos de l'Empordà i la Selva. Hi ha poblacions com els gavians argentats que s'estan recuperant després d'uns anys a la baixa i s'han localitzat espècies molt difícils de veure a Catalunya com el remena-rocs

Medi Ambient han informat que s'han trobat un mínim de quatre parelles nidificant, covant els nius de cap Norfeu i sector sud del parc. S'han trobat a zones com sa Planassa o punta de la Figuera, on en els darrers dos anys no criava. També és nombrosa la població de baldriga mediterrània ( Puffinus yelkouan), amb un total de 448 exemplars i la baldriga balear ( Puffinus mauretanicus), amb un total de 70 exemplars.

Pel que fa a espècies difícils de trobar a Catalunya, s'han pogut veure 3 remena-rocs ( Arenaria interpres), la qual cosa confirmaria la tendència d'hivernada de l'espècie al cap de Creus els darrers anys, únic punt de les comarques gironines i un dels únics a tot Catalunya. També dos exemplars de bec de serra mitjà ( Mergus serrator) a cala Fredosa, i un mussol emigrant ( Asio flammeus) a sa Planassa.

El cens es va realitzar entre el 4 i el 20 de gener per part del personal tècnic del parc en coordinació amb la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural.