Guanyem Figueres ja comença a caminar i ahir va celebrar l'assemblea constituent a l'auditori de Caputxins. La candidatura unitària i d'esquerres va definir el seu full de ruta de cara a les eleccions municipals i encetarà en breus el procés per escollir candidat. Amb l'assemblea d'ahir es va iniciar el procés per escollir els cinc primers candidats. Fins al 22 de febrer es recolliran les propostes dels precandidats i es posaran a votació. Guanyem Figueres preveu la presentació dels cinc primers noms el proper 11 de març.

La nova formació està integrada per la CUP, Compromís, Som Alternativa, la Forja, MES i la darrera adhesió del Comú i es postula com l'alternativa «real» de govern a Figueres. El seu funcionament serà assembleari i sense quotes de partits.

El manifest de Guanyem Figueres ja suma més de cent adhesions. En les hores prèvies a l'assemblea, segons el web de la candidatura, eren 106 signants però durant l'acte els assistents també van poder adherir-se a la iniciativa.

Durant l'acte es van validar el manifest, el codi ètic i el procés de primàries obertes. Els integrants de la llista electoral es decidiran a través d'un procés de llistes obertes en què els ciutadans es poden inscriure per participar-hi i formar part del cens d'electors.

Guanyem Figueres es presenta amb una voluntat «trencadora i transformadora» per liderar un canvi en clau social i «trencar» amb les polítiques dels governs convergents. El programa s'elaborà en els propers mesos a través de grups de treball temàtics.