12 de febrer de 2019
12.02.2019
Diari de Girona

Capmany estrena la reforma del carrer Major i el nou punt de lectura

L'actuació ha millorat l'accessibilitat, la xarxa d'enllumenat, amb làmpades LED, i el clavegueram

12.02.2019 | 00:25
Les autoritats van inaugurar el carrer Major.

Capmany ha inaugurat aquest diumenge la reforma del carrer Major, des de la plaça fins la capella de Sant Sebastià. L'acte va coincidir amb la celebració de la festa de Santa Àgata i va comptar amb l'alcalde, Joan Fuentes, el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i el vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria.

Les obres han suposat una millora notable en aspectes com la seguretat i l'accessibilitat. S'ha renovat la xarxa d'aigua potable i clavegueram. Aquests serveis patien freqüents incidències i suposven un perill per a vehicles i vianants. També s'ha renovat la xarxa d'enllumenat públic amb la introducció de làmpades LED i s'han soterrat les línies de les xarxes de telefonia i baixa tensió.

A més, s'ha renovat el paviment tant de la calçada com de les voreres d'aquest tram del carrer Major, la qual cosa ha afavorit la supressió de barreres arquitectòniques, ja que s'ha reurbanitzat amb plataforma única.

Aquesta obra és una continuació de l'executada amb anterioritat a la plaça Major de la vila i als carrers adjacents i suposarà la uniformitat urbanística del nucli històric de Capmany.

El municipi també va inaugurar el nou punt de lectura als baixos de la Societat la Fraternal, que porta el nom del periodista Manuel Ibáñez Escofet, el qual va viure moltes temporades al poble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook