El Servei de Costes ha obert el període d'informació pública i de presentació d'al·legacions de l'expedient de delimitació de l'atermenament de Santa Margarida, a Roses. La delimitació del domini públic marítim-terrestre afecta uns onze quilòmetres d'aquesta urbanització per a la seva adaptació a la Llei de Costes.

L'edicte també informa de la suspensió en l'atorgament de concessions i autoritzacions a la zona de domini públic i de servitud de protecció fins que es resolgui l'expedient. Els afectats podran consultar i fer-hi al·legacions fins el 7 de març. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, diu que l'Ajuntament ho estudiarà, tot i que ha avançat que sembla que s'han atès algunes de les peticions que s'havien fet.

Costes ja va treure el mes de juny a exposició publica el tram que afecta els canals d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries. Segons van explicat aleshores l'alcalde de Castelló, Salvi Güell, la proposta respectava les propietats de les finques privades i els embarcadors i que estava a "anys llum" de la que es va fer l'any 2008, que va quedar anul·lada.

La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar va adjudicar l'any 2017 els treballs per fer l'atermenament de la urbanitzacions d'ambdues poblacions.