La Guàrdia Civil de la Jonquera ha comissat 85 quilos d'haixix i 1,2 quilos de marihuanan quatre actuacions i ha detingut cinc homes per tràfic de drogues.

Les actuacions es van fer el divendres i dissabte passat.

La primera d'elles es va produir el dia 8 pels volts de dos quarts de nou del matí, quan agents de la Guàrdia Civil de la Jonquera feien un servei a la zona i van fer aturar una furgoneta amb matrícula espanyola i que estava ocupada per una sola persona.

Després d'identificar el conductor, els agents van inspeccionar el vehicle. Van veure que el terra de la part de càrrega semblava manipulat i per això, els policies van començar a fer una inspecció més minuciosa. Van descobrir un doble fons on es podien veure diversos paquets embolicats en cel·lofana marró. La substància va resultar ser haixix i en tota, se'n transportaven 74,3 quilos. Per tot això, els policies van arrestar a F.G, de nacionalitat espanyola i 48 anys.

La segona intervenció es va fer l'endemà a les cinc de la tarda. La mateixa unitat de la Guàrdia Civil va aturar un conductor que anava cap a França. El vehicle, amb plaques alemanyes anava en sentit nord i quan els agents van escorcollar-lo van trobar que els seients del darrere havien estat manipulats. Hi van trobar un doble fons que contenia 3,6 quilos de marihuana. Davant d'aquests fets, els policies van detenir a M.S. un jove de 29 anys, de nacionalitat alemanya.

Una altra de les actuacions va tenir lloc el mateix dia pels volts de dos quarts de nou de la nit. Aquí els agents van aturar un vehicle amb plaques italianes. En inspeccionar-lo van trobar-hi 10,8 quilos d'haixix ocults en diversos llocs de l'automòbil. Per tot això van detenir l'únic ocupant, un ciutadà marroquí de 21 anys.

5,7 quilos de droga en un bus

L'última de les actuacions la van portar a terme components de la mateixa unitat pels volts de tres quarts d'onze de la nit. Van aturar un autocar de línia regular que anava cap a Itàlia. Durant la inspecció de la bodega del vehicle els agents van sospitar de dues maletes. Un cop identificats els propietaris es van obrir i a dins hi van trobar, 1,9 quilos de marihuana i 5,7 quilos de marihuana, respectivament. Per tot això dos joves gambiants, de 23 i 24 anys, van acabar detinguts per tràfic de drogues.

De tots els serveis, els agents van instruir les diligències que juntament amb detinguts i la droga van ser lliurats al Jutjat de Guàrdia de Figueres.