Guanyem Figueres ha tancat la primera fase del procés de primàries obertes a través del qual la candidatura, impulsada per la CUP, Compromís d'Esquerres per Figueres, Som Alternativa, Més Moviment d'Esquerres i La Forja, ha recollit fins a 88 propostes de candidats. El termini per rebre les propostes de persones precandidates es va obrir el passat 8 de febrer i s'ha tancat aquest divendres passat 22 de febrer.

La Comissió de Primàries ja ha començat a posar-se en contacte amb cadascuna de les persones proposades i, per tal que aquestes siguin acceptades ha nde complir el Codi ètic i el Reglament del procés de Primàries de la formació.

Aquesta primera fase de propostes de candidatures s'emmarca en el procés de primàries obertes que està celebrant Guanyem Figueres i que continuarà el pròxim 2 de març. En aquesta data es faran públiques les candidatures acceptades i les persones que s'hagin inscrit en el cens electoral de la formació abans del 28 de febrer podran votar els cinc candidats que conformaran els primers llocs de la llista. La votació es realitzarà a través d'un aplicatiu web i presencialment en les dates que la formació anunciarà properament.