27 de febrer de 2019
27.02.2019
Diari de Girona

Tres connexions il·legals a un barri de Figueres feien pujar un 85% el consum elèctric

Endesa va fer ahir 52 inspeccions al sector Sant Joan en un nou control de frau. Només van trobar tres fraus però amb un elevat consum

27.02.2019 | 08:48
El dispositiu de frau elèctric en marxa

Endesa va portar a terme ahir al matí un nou control de frau elèctric al barri de Sant Joan de Figueres. Els tècnics van realitzar 52 inspeccions. Només van trobar tres fraus però la corba de demanda va baixar un 85% respecte la mateixa hora del dia abans en retirar les connexions il·legals. En aquests casos se sospista d'un consum fora del normal per cultius de marihuana.
L'operatiu va començar a primera hora del matí amb la presència dels tècnics d'Endesa, agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra.
Segons Endesa, els controls es van realitzar als carrers Avinyonet, Just Casero, Santiago Mundi i Salut, tots al barri de Sant Joan.
Pels volts del migdia, es donava per finaltizat amb la inspecció de 52 habitatges. Segons la companyia van localitzar tres punts on hi havia frau. En un dels casos era una línia punxada i en els altres, dos dobles escomeses, una pel comptador i una altra que no.

Baixada en el consum
La sorpresa es va produir en analitzar la corba de la demanda i veure que després de retirar les tres connexions il·legals el consum havia baixat un 85% respecte la mateixa hora del dia abans. Per tant, es va concloure que el frau era important perquè hi havia un consum molt excessiu dels tres punts o d'alguns d'aquests.
Tot i això, segons els Mossos d'Esquadra no es té constància que s'inspeccionessin els tres habitatges en els quals es van detectar els elevats consums d'electricitat.
El consum de marihuana és una de les principals problemàtiques al barri i s'apunta com la causa principal del fet que es produeixin els talls de llum per un consum excessiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook