L'Ajuntament de Figueres i la DO Empordà van signar ahir el conveni pel trasllat de la seu del consell regulador a l'antic edifici d'informació turística de la plaça del Sol. Es preveu que el Consell Regulador s'hi instal·li abans de l'estiu i abandoni l'actual local de l'avinguda Marignane.

En la firma del conveni, però, també es va insistir en el caràcter temporal de la mesura -cinc anys- i tant l'alcalde, Jordi Masquef, com el regidor de Promoció Econòmica, Manel Toro, i el president de la DO, Xavier Albertí, van reivindicar la Casa Empordà com a seu definitiva del Consell.

Toro va recordar que l'espai es va finançar amb fons FEDER de la UE per executar-hi el Centre d'Interpretació de Productes de la Terra.

Els treballs d'adequació de l'edifici costaran uns 134.998 euros i s'executaran en dues fases, la primera de les quals (48.000) ja permetrà traslladar-se en aquest espai més visible. La segona, de 86.600 euros, consistirà en la millora de les façanes i l'entorn.

Tant el president de la DO com l'alcalde han reivindicat Figueres com a capital del vi i han posat de manifest la ubicació «singular» de la plaça del Sol, ja que l'edifici se situa al mig d'una rotonda.

«Tot i ser un edifici polèmic ens va semblar que reunia les condicions, sempre amb aquest caràcter temporal», va explicar Xavier Albertí.

Les dimensions són lleugerament superiors a les actuals oficines, tot i que encara no donarien resposta a totes les necessitats de la DO. Tot i això, la situació donarà més visibilitat al Consell, la qual cosa és vista com un avantatge. A més, l'edifici és símbol de l'època daurada de Figueres i de l'expansió del comerç i el turisme, ha recordat Albertí.

D'altra banda, l'alcalde, Jordi Masquef, ha destacat la DO com a «institució estratètiga». Així, el batlle s'ha compromès a seguir buscant l'emplaçament definitiu i ha posat sobre la taula l'esperat trasllat a la Casa Empordà.