Els robatoris amb força a habitatges a Castelló d'Empúries han pujat respecte el 2017, mentre que el conjunt de delictes ha baixat un 3%. Són les dades que es van posar sobre la taula ahir a la Junta Local de Seguretat, on també es va posar especial incidència en les ocupacions il·legals. Hi ha 56 habitages il·legals i els controls preventius han pogut evitar-ne 75.

La Junta de Seguretat va posar sobre la taula que els delictes que més han augmentat han estat els de robatoris amb força a domicili i es va assenyalar que falten eines legislatives més contundents per castigar aquest tipus de delicte. Segons l'Ajuntament, aquesta mancança es supleix amb l'estreta col·laboració dels dos cossos de seguretat abans esmentats que durant l'any han realitzat 263 actuacions conjuntes.

En el tema de furts s'observa el comportament típic d'una població de costa, eminentment turística, on a l'estiu augmenten les incidències. La problemàtica en què s'incidirà més és en prevenir furts i robatoris, sobretot els que es realitzen amb força, violació i intimidació, han assegurat. Del total de detencions efectuades, el 20% les realitza la Policia Local i el 80%, Mossos d'Esquadra.

Pel que fa a controls de droga i alcoholèmia, aquests cada cop es realitzen amb més precisió i coordinació, han destacat. Se n'han realitzat 273.

S'ha detectat un augment de la sinistralitat per accident de trànsit degut a una major afluència de visitants a l'estiu. Per altra banda, durant el 2018 s'han detectat 103 vehicles abandonats.

Una de les problemàtiques en les quals es treballa intensament és la de les ocupacions il·legals, amb 56 habitatges ocupats però amb operatius que permeten evitar noves ocupacions. Segons l'Ajuntament, el nombre d'ocupacions va disminuint malgrat ser encara elevat.