El municipi de Roses ja està apunt per donar la benvinguda a la festa del Carnaval. Un total de 57 colles desfilaran durant les cercaviles que tindran lloc aquest cap de setmana a la vila. Hi ha en aquest moment 56 colles, 53 carrosses i 2959 persones apuntades a la passada nocturna.

El programa manté les activitats que es van incoporar fa dues edicions amb la incorporació del Consell del Carnaval en la organització de la festa. Així, enguany també hi haurà el concurs per escollir les millors carrosses, coreografies i disfresses; la campanya Per carnaval no tot s'hi val, que promou el civisme durant la festa; i les mesures de seguretat durant la rua.

La presentació va tenir lloc el passat divendres a l'hotel Rambla Mar, on el regidor de Cultura i festes, Francesc Giner, va explicar que s'havien implementat petits canvis per millorar la festa. Tanmateix va demanar als participants «un esforç més per perfeccionar les nostres rues perquè la gent que vingui a veuren's gaudeixi de l'espectacle».

«No tot s'hi val»

Enguany una vintena de joves rosincs han participat en la gravació d'una cançó en motiu de la campanya «Per Carnaval no tot s'hi val» promoguda per l'Àrea de Joventut del consistori per conscienciar dels perills associats al consum d'alcohol i drogues, i així mateix de rebuig a comportaments masclistes. Han estat vuit joves d'entre 12 i 18 anys que s'han encarregat de compondre la lletra i la música de la cançó «No tot s'hi val», i que s'ha presentat en forma de videoclip.

Una vintena d'activitats

La festa arrencarà aquest dijous a la nit amb la cercavila de benvinguda de Sa Majestat el Rei Carnestoltes, a càrrec de la banda de percussió d'Ociart i l'actuació de la banda de versions La Loca Histeria. La primera cercavila arribarà el divendres amb la passada nocturna al llarg de l'avinguda de Rhode, a partir de les 21 h.

La festa continuarà a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola amb la música del grup de versions Banda Neon i l'Orquestra Mitjanit. I, a la pista annexa del Pavelló Municipal d'Esports, hi haurà la discomòbil Sarau.

El dissabte està reservat als més petits amb la passada infantil a les 16 h, al llarg de l'avinguda de Rhode. Després de la rua hi haurà una discomòbil infantil a la plaça de Frederic Rahola. I el diumenge, petits i grans desfilaran junts pels carrers de Roses, a partir de les 12 h.

També serà el dia de la proclamació dels Reis i les Reines del Carnaval 2019 i la lectura del Testament del Rei Carnestoltes. La festa finalitzarà el dilluns amb el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l'enterrament de la sardina i l'espectacle pirotècnic.

El programa d'actes del Carnaval:

El programa d'actes del Carnaval: dijous, 28 de febrer

22.00 h Cercavila de benvinguda al Rei Carnestoltes Lloc: des de la plaça de catalunya fins a la plaça de Frederic Rahola

22.30 h Arribada del Rei Carnestoltes Lloc: envelat de la plaça de Frederic Rahola.

Tot seguit Ball amb La Loca Histeria i Dijous Kuit amb la Joventut Rosinka Lloc: envelat de la plaça Frederic Rahola.

divendres, 1 de març

21.00 h Passada del divendres Lloc: avinguda de Rhode

23.30 h Ball amb Banda Neon i l'Orquestra Mitjanit Loc: envelat plaça Frederic Rahola.

Tot seguit Ball amb la discomòbil Sarau Lloc: pista annexa del pavelló municipal d'esports

dissabte, 2 de març

16.00 h Passada infantil per l'avinguda de Rhode.

Tot seguit Discomòbil infantil Lloc: envelat

22.00 h Ball amb Albert Paulo L sala annexa de l'espai cultural la ciutadella

23.00 h Ball amb la discomòbil Sarau Lloc: pista annexa pavelló municipal d'esports

00.00 h Concert d'Hotel Cochambre Lloc: envelat

diumenge, 3 de març

12.00 h Passada de petits i grans Lloc: avinguda de Rhode

18.00 h Concert i ball amb l'Orquestra Selvatana Lloc: envelat

19.15 h Proclamació dels Reis i les Reines de la Gent Gran del Carnaval 2020 i lectura del Testament del Rei Carnestoltes

Tot seguit Ball amb l'Orquestra Selvatana

20.00 h Proclamació del Rei i la Reina del Carnaval 2020 i del Rei i la Reina infantil i lliurament de premis del concurs de colles Lloc: plaça Sant Pere

22.00 h Discomòbil Sarau

La pista ennexa del pavelló municipal d'esports

dilluns 4 de març

13.00 h Arrossada popular

Lloc: pavelló municipal d'esports

18.30 h Seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, enterrament de la sardina i espectacle pirotècnic Lloc: des de la plaça Catalunya fins a la Perola.