L'Ajuntament de Cadaqués ha tancat el solar d'accés als terrenys on es vol construir la urbanització de sa Guarda després que dimecres bolqués un vehicle estacionat a l'entrada. Els ecologistes denuncien que va ser una màquina de les obres la que va tombar el vehicle, mentre que la Junta de Compensació ho nega. L'Ajuntament ha decidit finalment tancar el solar.

SOS Costa Brava denuncia una vegada més que tira endavant les obres a la urbanització de sa Guarda de Cadaqués. En aquesta ocasió adverteixen que les màquines comencen a accedir als terrenys on està previst urbanitzar els vials. Des de les xarxes socials adverteixen que s'emprendran accions.

Mentre que els ecologistes consideren que iniciar els treballs vol dir ignorar la moratòria de la Generalitat de construir al litoral, l'alcalde, Josep Lloret, ja va manifestar públicament fa uns dies que no afecta la llicència concedida per urbanitzar els vials de l'any 2013.

Per això els promotors han continuat amb les previsions i les màquines ja es van poder veure dins dels terrenys dimecres a la tarda. Aquesta setmana, a més, s'ha produït un conflicte per la presència d'un vehicle bolcat a l'entrada dels terrenys que els veïns utilitzen per aparcar. Alguns testimonis acusaven la promotora d'haver intentat retirar el cotxe amb una màquina de les obres. Els veïns se senten desprotegits i es van reunir amb representants municipals.

Des de SOS Costa Brava continuen insistint que això vulnera la moratòria de la Generalitat que impedeix construir a primera i segona línia de mar. Serà vigent mentre duri la tramitació del Pla Director Urbanístic que revisarà 165 sectors urbanitzables sense desenvolupar en disset municipis de les comarques de Girona. Tenen llicència però SOS Costa Brava considera que s'hauria de frenar perquè no compleix amb la normativa vigent i comportarà danys mediambientals i de patrimoni «irreversibles».