Esquerra Republicana Figueres aposta per impulsar a l'edifici de l'antiga presó del carrer Sant Pau un pol formatiu, ocupacional i d'innovació que exerceixi de locomotora per la ciutat i la comarca. L'eix principal de la proposta passa per la creació de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament Local de l'Empordà, un organisme l'objectiu del qual seria el "d'impulsar el desenvolupament del territori amb criteris de reequilibri social i econòmic des del vessant de la concertació dels recursos públics i privats en benefici de la ciutadania, la innovació, sostenibilitat i la promoció de la competitivitat".

El projecte republicà també inclou concentrar-hi els serveis municipals i comarcals d'ocupació així com també l'Oficina de treball del SOC. Tots el serveis se situarien a l'edifici del centre penitenciari amb entrada pel carrer Sant Pau i seria complementari a la construcció de l'escola Carme Guasch, en un edifici nou, i amb entrada per l'Avinguda Salvador Dalí

Suport de la conselleria de Treball

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha donat suport el projecte i ha afirmat que "va en la línia dels projectes i de les polítiques que s'han de dur a terme. A partir d'una diagnosi compartida s'han d'aplicades estratègies també compartida. Només així aconseguirem fer més eficients les polítiques actives d'ocupació i les polítiques d'impuls al teixit econòmic".

El número 2 de la candidatura d'Esquerra Figueres, Jesús Quiroga, deixa clar que "el desenvolupament de la llei del SOC i de les estratègies territorials obre per la ciutat i la comarca noves perspectives de gestió de les polítiques i d'impuls de determinats sectors econòmics que diversificarien l'oferta del territori. És en aquest punt on serà clau la proposta que fem, l'agència per l'impuls de la innovació i el desenvolupament local".