Guanyem Figueres avança en el procés de primàries obertes. De les 88 propostes de precandidats que va rebre la formació, finalment són 16 noms els que es disputen ocupar els cinc primers llocs de la llista de la candidatura integrada per la CUP, Compromís d'Esquerres per Figueres (CExF), Som Alternativa, Més Moviment d'Esquerres i La Forja.

D'entre els 16 candidats, destaquen el de dos actuals regidors: Oriol Turró (CUP) i Òscar Vergés (CExF). A més, també hi opta el president de l'Associació de Veïns del Barri de Sant Joan, José Castellón. La resta de noms també són persones molt vinculades i implicades amb el teixit associatiu de la ciutat: Joan Alberni, Asmae Aazouzi, Nora Belher, Jacin Casademont, Oriol Casadevall, Paula Franquesa, Loli Garcia, Jordi Larrosa, Isabel mateos, Jordi Roig, Xavier Sais, Pau Turró i Juan David Urrea.

Els candidats han sorgit després d'un procés de criva en què la Comissió de Primàries s'ha posat en contacte amb cadascuna de les persones proposades. Per tal que fossin acceptades havien de comprometre's amb el Codi ètic i el Reglament intern.

D'entre els setze candidats, només cinc dones opten a encapçalar la llista, enfront els onze candidats masculins. La formació, però, ja va expressar la seva voluntat que la llista fos cremallera. Des d'aquest dissabte, les 252 persones inscrites en el cens d'electors de Guanyem Figueres poden votar els candidats a través del web. També hi ha prevista una jornada de votació presencial. Els cinc primers llocs es donaran a conèixer l'11 de març.