El càmping Illa Mateua de l'Escala va fer ahir una donació de 20.000 euros a la Fundació Salut Empordà, que gestiona el CAP de l'Escala. Els diners es destinaran a millorar l'assistència dels veïns de l'Escala, especialment del col·lectiu de persones grans. Per aquest motiu, els 20.000 euros es faran servir per renovar maquinària i equipament de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala. Concretament, es compraran electrocardiogrames, un holter de pressió arterial, butaques reclinables per a les extraccions i lliteres.

Fa un any, el càmping Illa Mateua va patir pintades, cassolades i intents de boicot perquè havia allotjat part del contingent de la Guàrdia Civil desplaçat a Catalunya l'1-O.

El periodista de Diari de Girona Albert Soler, encarregat de presentar l'acte, va fer referència a aquells fets, destacant que «aplegant la solidaritat de tots els que l'any passat van fer pintades, escraches i intent de boicot a Illa Mateua, entre tots ells i en tota la seva vida, no arribarien ni a una desena part de la solidaritat que mostra Illa Mateu en un sol any».

El periodista va finalitzar la presentació de l'acte assegurant que si «van voler fer quedar el propietari del càmping com un malvat, però de malvats com ell, jo en voldria molts a Catalunya».

L'adjunta de direcció del càmping, Eva Maria Trias, va destacar el compromís amb la solidaritat que té l'establiment: «és el quinzè any consecutiu que fem una aportació a una entitat, els treballadors de l'establiment estan plenament sensibilitzats amb aquesta filosofia i també hi col·laboren».

La sanitat afavoreix el turisme

El president de l'Associació de Càmpings de les comarques de Girona, Miquel Gotanegra,va incidir en els beneficis turístics de la qualitat de la anitat catalana: «en temporada baixa, tenim molts clients séniors, i sé de primera mà que vénen perquè saben que aquí la sanitat és d'altíssima qualitat». Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala va destacar que «cada vegada són més les empreses que aposten per la responsabilitat social i contribueixen al teixit social amb aportacions econòmiques».