07 de març de 2019
07.03.2019
Diari de Girona

Decadència

07.03.2019 | 00:32
Decadència

Si ens atenim als comentaris generals que no solament a través de les xarxes socials ens van expressant molt ciutadans anònims uns i identificats altres, sinó també als que com a clau de volta del programa, més ben dit de la crítica, van fent els partits que es consideren oposició i govern in pectore, (alguns estaments, ja ho hem apuntat amb anterioritat també se sumen sinó a la campanya, a la tesi); en definitiva, si fem cas de la dita castellana per la qual si el « rio suena es que agua lleva», hauríem de concloure que Figueres es troba en un estat de depressió (que seria el resultat de les personals percepcions) quan no en un de decadència que podria ser la qualificació de la situació real i causa de l'anterior.

La principal responsable d'aquesta suposada o verídica situació és la tremenda davallada comercial (sector primari, agricultura i ramaderia mai no hi ha hagut a la capital, i el secundari ja està oblidat excepte el format pels tallers de reparacions) exemplificada en què al mateix centre de la vila, aquell el qual fa un temps on anomenava pomposament i superbament com el «rovell de l'ou», proliferen els cartells anunciant que es lloga o es ven els locals a on, fins fa poc hi havia diferents tipus d'activitats de proximitat.

El cas és que tothom critica però ningú no aporta solucions. De vegades diuen que, però, no especifiquen com i la veritat és que, quan això passa i els problemes s'empren com arma llancívola de la política partidista, sol errar-se en la diagnosi i en el tractament i tots acabem perdent.

Jo no haig de defensar ningú però m'empipa la demagògia perquè, com acabo de dir, el maniqueisme ens ennuvola la raó. Per això dic que els fenòmens sociològics i econòmics no solen ser d'aparició sobtada sinó que requereixen causes que moltes vegades són plurals i complexes i el corresponent temps de gestació. Perquè alguns trens també es varen deixar passar fa temps i ara es volen recuperar. M'estic referint, concretament, al projecte de transformació de la Sala Edison que ara es veu com a potenciador i salvaguarda de la comercialitat de Figueres.

Tant de bo fos així!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit