El PSC de Figueres va fer públic ahir al matí els detalls de l'acord amb el govern del PDeCAT per l'aprovació dels pressupostos. Els tres vots dels socialistes i les dues abstencions del PP permetran validar els comptes municipals d'enguany que avui s'aproven en el ple municipal.

El grup del PSC ha posat com a condició als pressupostos acabar amb les deficiències dels equipaments culturals de la ciutat. Així, s'han acordat millores en el Museu de l'Empordà, el teatre Jardí, la Cate i Caputxins. En el cas del museu, s'ha incorporat una partida de 125.000 euros per la reforma de l'espai. «L'edifici s'ha de repensar amb l'actualitat i dotar-lo d'un major espai expositiu», ha insistit el regidor socialista Alfons Martínez.

L'acord també inclou 110.000 euros en el manteniment i reforma dels equipaments culturals, on s'inclou el teatre Jardí, la Cate i l'auditori Caputxins. «Si no tenim aquesta partida de manteniment passa que tenim equipaments nous amb mancances greus i en alguns casos afecten fins i tot la seguretat», ha subratllat Martínez. Tot i això, en aquesta partida no s'inclou la reforma de part de la coberta del Jardí que hi ha pendent.

També s'incrementa el personal de cultura amb la incorporació d'un tècnic i la convocatòria d'una plaça al Museu de l'Empordà. A més, s'ha acordat no disminuir les partides de cultura i recuperar la partida per a la Schubertíada de 10.000 euros que, segons expliquen els socialistes, havia estat inicialment suprimida.

Quant a urbanisme, s'inclouen 50.000 euros per a la redacció del projecte de rehabilitació del carrer Avinyonet; en l'àmbit esportiu 15.000 euros més per a nou material per a la sala de musculació del Pavelló; i en seguretat la incorporació de nous agents de la Guàrdia Urbana.

A més, s'afegeix una partida de 25.000 euros per subvencionar la inspecció tècnica d'edificis a comunitats de propietaris amb dificultats econòmiques, una petició de l'associació de veïns de la Marca de l'Ham.

D'altra banda, el portaveu del PSC, Pere Casellas, ha defensat que el suport als pressupostos respon a la «responsabilitat» del grup amb la ciutat i davant d'un govern que «ja està de sortida». «Quan calgui el govern sortint de les eleccions ja farà els canvis que siguin necessaris», ha subratllat. Malgrat que els socialistes insisteixen en què aquests no són «els nostres pressupostos», les negociacions han donat els seus fruits i el PDeCAT ha incorporat les demandes del PSC.

Casellas ha explicat que la creació de 10 places per a la Guàrdia Urbana i la valoració de llocs de treball del personal de l'Ajuntament són els dos elements principals inclosos en el pressupost pel qual els donaran suport. «No fer-ho impliaria trencar l'acord amb els treballadors», ha insistit.

Els darrers pressupostos van topar amb l'oposició del PSC, però Casellas ha posat de manifest que l'entrada de l'alcalde Jordi Masquef ha influït en la possibilitat de poder negociar els comptes.