L'Ajuntament de Figueres va acordar aquest dijous lliurar la Medalla d'Or de la Ciutat a la Unió Esportiva Figueres (UEF). El ple va aporvar-ho per unanimitat alhora de donar suport a la candidatura de la Fundació Altem a la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya.

La UEF celebra enguany el centenari de la seva fundació -13 d'abril de 1919- i amb motiu d'aquesta efemèride i la seva trajectòria la Comissió del Nomenclàtor va elevar al ple la proposta, que hi va donar llum verda. El club celebra els 100 anys anys amb nombroses activitats, entre les quals destaca l'exposició commemoratviva del Museu del Joguet.

D'altra banda, els regidors també van aprovar donar suport a la candidatura de la Fundació Altem a la Creu de Sant Jordi. Fundada l'any 1969 per un grup de pares i mares, l'entitat ha esdevingut un referent per la comarca en l'atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, amb la finalitat de promoure el seu benestar i el de les seves famílies. Enguany celebra els 50 anys del naixement històric del projecte social.