Castelló d'Empúries resseguirà el camí de l'aigua en una ruta per punts claus del terme on aquest element és important. La ruta s'organtiza per celebrar el Dia Mundial de l'Aigua i es farà el 24 de març conjuntament amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i l'Ajuntament de Vilanova de la Muga.

L'acte està organitzat des de Castelló per l'Ecomuseu-Farinera, que obrirà les portes en una jornada gratuïta perquè tothom pugui descobrir que l'aigua és la font d'energia renovable que emprava la fàbrica de farines.

El rec del Molí és un canal d'aigua d'origen medieval que desvia l'aigua de la Muga al nucli de Vilanova de la Muga. En arribar a la Farinera, la turbina Francis de 1905 convertia la força de l'aigua en energia mecànica que feia funcionar tota la fàbrica. El canal és avui, a més, important per a la gestió de l'aigua, per exemple, en el rec de les terres properes.

Justament aquest darrer cap de setmana s'ha començat a reomplir d'aigua el rec del Molí després de buidar-lo per elaborar un estudi per millorar l'ús i la gestió que es fa de l'aigua. L'Ajuntament preveu que el rec s'ompli dijous en la seva totalitat. Buidar el canal també ha permès posar al descobert més tram de la muralla medieval per on passa.

La ruta sortirà de la Farinera a les deu del matí resseguint el rec fins a Vilanova de la Muga. Allà hi haurà una visita guiada a l'església de la població per contemplar les pintures romàniques. Al final del trajecte, al pati de la Farinera, s'oferirà un vermut.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març per tal de centrar l'atenció sobre la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua, després que la seva celebració s'aprovés a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) l'any 1992.

Així, en aquesta data, diverses institucions a escala internacional organitzen activitats.